Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Nyhetsbrev, sommeren 2013

Forster, Anne Ng
24.06.2013

Nyhetsbrev, sommeren 2013
Har du problemer med å lese nyhetsbrevet, klikk her for å lese webversjonen

 

 Nyhetsbrev, sommeren 2013

Mange av dere har allerede fått dette nyhetsbrevet i papirutgave i posten, fordi vi også sendte ut giro med kidnummer til innbetaling av Sommergaven 2013. Dere vil likevel ha glede av nyhetsbrevet på e-post! Her kan dere klikke dere videre i artiklene, og finne enda mer informasjon og flere bilder.
God fornøyelse!


Sommergaven 2013 

Nyhetsbrev, sommeren 2013
Nyhetsbrev, sommeren 2013I fjor ble det satt ny rekord når det gjelder sommergave til misjonen; det kom inn over 147.000 kroner! Vil du være med å slå den rekorden?
Disse pengene vil gå til dem som trenger det mest. Med papirversjonen av dette nyhetsbrevet følger en giro med påført KID-nummer. Ved å bruke dette KID-nummeret får du skattefradrag på gavene.
Din gave gir noen et bedre og tryggere liv!
Gi din sommergave til konto 3000.13.88084, og merk betalingen: "Sommergaven". Eller gå inn på hjemmesiden vår og gi din gave der.

Ambulansen framme på Nyadire 

Nyhetsbrev, sommeren 2013
Nyhetsbrev, sommeren 2013I begynnelsen av mai overrakte Lina Løvland og 5 andre sykepleierstudenter fra Diakonhjemmet i Oslo, som har vært på 4 ukers praksis på sykehuset på Nyadire, nøklene til den nye ambulansen til Dr. Tshiani Kasombo.
Disse studentene hadde, gjennom sin DiaTøff aksjon sist høst, samlet inn nesten 100.000 kroner til ambulansen! Sammen med Jon Løvland og alle han støttespillere bidro de til at rundt 600.000 kroner til finansiering av ny ambulanse på Nyadire i Zimbabwe ble samlet inn i løpet av et snaut år! Vi takker for en vel
gjennomført jobb!
Se  flere bilder av ambulansen her.

Offisiell åpning av CELAD

Nyhetsbrev, sommeren 2013
Nyhetsbrev, sommeren 2013I slutten av mai ble Partnership in Development-programmet i Sierra Leone, CELAD offisielt og høytidelig åpnet. Tilstede var representanter fra Utviklingsdepartementet og kirkerådet i Sierra Leone, Biskop John K. Yambasu, 4 tilsynsmenn og representanter fra lokale prosjekt, samt Tove Odland, Nils Atle Krokeide og Anne Ng Forster fra Norge.
CELAD har allerede startet opp 5 prosjekter i 3 ulike distrikt, og vår programansvarlig Smart Senesie, som også er leder for Misjon- og utviklingsrådet i The United Methodist Church i Sierra Leone, fortalte om tanken bak programmet, og hvordan CELAD ønsker å jobbe med landsbyutvikling. Biskop John K. Yambasu la vekt på at Guds rike bygges ved at kirken ser utenfor seg selv, og ikke bare konsentrere seg om egne medlemmer. Med dette programmet kan de lokale metodistkirkene ha en positiv innvirkning på lokalsamfunnet; ved å gå dit folket er, lytte til deres behov og sammen finne egnede løsninger. -Den røde tråden i dette arbeidet må være kjærlighet for hverandre, som resulterer i sosial rettferdighet og økonomisk velstand, avsluttet Biskop Yambasu, før han erklærte CELAD, Community Empowerment for Livelihood and Development, for offisielt åpnet. Kollektene som ble samlet inn på Årskonferansen går til arbeidet i Sierra Leone, og tilsammen kom det inn 55.500 kroner! Takk for stor giverglede!
Les mer fra åpningen her.

Snart pensjonister

Nyhetsbrev, sommeren 2013
Nyhetsbrev, sommeren 2013På kallsgudstjenesten under Årskonferansen ble det behørig markert at to av våre sentrale medarbeidere skal pensjoneres i løpet av dette året. Tove Odland og Reidun Refsdal ble takket for engasjert tjeneste og stor trofasthet!
Misjonssekretær Tove Odland blir pensjonert ved utgangen av juli etter å ha vært i denne stillingen siden august 1985. Under gudstjenesten beskrev Idar Halvorsen noe av den tjenesten hun har vært med på – og takket for et helhjertet engasjement – og understreket at «det er Tove som er misjon for meg!» Reidun Refsdal som har vært misjonær i India i 35 år, har nå avsluttet tjenesten der og er hjemme i Norge. Hun pensjoneres ved utgangen av oktober i år.  Berit Westad, leder av Hovedstyret, sa at Reidun har vært i denne tjenesten på vegne av hele kirken vår – og det har hun gjort på en fantastisk måte!
Både Reidun og Tove er fremdeles sterkt engasjert både i misjonen og i kirken vår!
Les mer, og se bilder fra kallsgudstjenesten her.

Påvirkningstorget på Årskonferansen 

Nyhetsbrev, sommeren 2013
Nyhetsbrev, sommeren 2013På Metodistkirkens Årskonferanse 2013 ble det holdt påvirkningstorg hvor alle delegatene kunne gå fra stand til stand og få god informasjon og komme med innspill. På misjonens stand hadde vi laget en stor Chabadza-åker, hvor de som var innom standen kunne gi oss Chabadza, og hjelpe oss å plante!
I tillegg fortalte misjonssekretær Tove Odland og Misjonsrådets leder Torill Langbråthen om Partnership in Development-programmene, og om muligheten for menighetene til å få sitt eget misjonsprosjekt. På storskjerm fikk vi se en presentasjon hvor både Biskop Yambasu fra Sierra Leone og fra Lloyd Nyarota fra Zimbabwe fortalte om programmene.
Se flere bilder.

Nytt fra Litauen 

Nyhetsbrev, sommeren 2013
Nyhetsbrev, sommeren 2013

Skoleferien har startet i Litauen, og aktivitetene preges av det. I midten av juni var familiegruppa i menigheten i Kaunas på tur ut i det blå.
De tok med seg piknikkurven, badmintonrekkertene, drager og dro på tur til uteområdet langs elvene i gamlebyen i Kaunas. Det har også vært en ny tur til Ekstremparken. Der var de også i fjor og det var et sterkt ønske om å gjenta den flotte og utfordrende opplevelsen.
Før Helen og Bill Lovelace kommer for å delta på Sommerfesten i Norge, skal de være med på Metodistkirkens Årskonferanse i Estland, ledertreningsskolen ”Timoteus”, og årets ungdomsleir. I disse dager har de akkurat hatt besøk av en gruppe fra Porsgrunn.
Mer fra Litauen her.

Misjonsmarkedet på Sommerfesten (10.10.2007)

Nyhetsbrev, sommeren 2013
Nyhetsbrev, sommeren 2013
Misjonsmarkedet på sommerfesten finner sted lørdag 27. juli kl. 14 og varer et par timer. I år vil både misjonsoffer og inntektene fra misjonsmarkedet gå til Sierra Leone - vårt nye samarbeidsland.
Det vi får inn av penger går til landsbyen Mamaka som ligger i Tonkolili distriktet. De er så utrolig glade for at søknaden deres om pumper er innvilget – og nå skal vi få være med å støtte dette! Da vi besøkte dem for noen uker siden, fikk vi møte en stolt komité – kristne og muslimer sammen! Det er flere grunner til at høyeste prioritet er brønner; lang vei til elven, jentene henter vann, de får skader av steiner og greiner, og de får ikke tid til å gå på skole. Men mest av alt fordi så mange har hatt kolera og andre vannrelaterte sykdommer – og mange er døde. Vannet i elva er ikke rent nok. Landsbyen gjør sitt - de har ikke tilgang til sand, men de har skaffet til veie steiner som trengs! Og de vil være med på jobben!
Misjonsmarkedet er et samarbeid mellom MBU og MM, men vi trenger dere alle sammen! Vi blir kjempeglade for alle som kommer – både for å selge/lodde ut ting, eller for å kjøpe!
Vi setter pris på om dere som vil ha en «bod» gir beskjed på forhånd; ta kontakt med Misjonskontoret! Vi håper på samme gode oppslutning som i fjor!

Tove Odland hedret av Kongen! 

Nyhetsbrev, sommeren 2013
Nyhetsbrev, sommeren 2013 Lørdag 15. juni ble misjonssekretær Tove Odlands mangeårige misjonsengasjement feiret! Tilstede var folk fra hele verden; familie, venner og kjente som alle har vært en del av Toves aktive liv.
Under markeringen av Tove Odlands pensjonering ble den avtroppende misjonssekretæren hedret med kongens fortjenestemedalje. Tilsynsmann Øyvind Helliesen overrakte medaljen og formidlet hilsenen fra Kongen. Toves lange og fantastiske liv i misjonens tjeneste ble løftet fram gjennom mange og varierte taler, som på utfyllende vis beskrev ulike sider av Toves liv. Den kommende pensjonisten gledet seg over kvelden på alle måter, og takket for alle flotte ord, og for gode vennskap i årenes løp. Tove delte æren med alle, og sa at uten familie og venner kunne hun ikke ha hatt dette livet! - Det har kommet inn en del gaver til misjonens arbeid i forbindelse med Toves feiring; dette blir satt stor pris på, og pengene skal brukes der hvor behovet er størst.

Les mer her.

Emma og Jonathan vel hjemme i Liberia

Nyhetsbrev, sommeren 2013
Nyhetsbrev, sommeren 2013 Etter over to uker i Norge er Jonathan Kaipay og Emma Okai nå tilbake i Liberia. Den første uken i Norge var de på seminarer og møter hos Misjonsalliansen, deretter var de tilstede på ulike arrangementer og møter  hos oss.
I tillegg til viktige møter på misjonskontoret, har Emma og Jonathan fått med seg flere høydepunkter i løpet av de dagene de har vært her. Den første helgen var Emma på besøk i Tistedal fra fredag til søndag, og fikk med seg både kultur - og menighetsliv, mens Jonathan var tilbake på Finnsnes. Her fikk en begeistret Jonathan oppleve midnattssolen og vakker natur, noe som har satt varige spor! De fikk også vært med på Kallsgudstjenesten på Årskonferansen, og på Tove Odlands pensjonist-markering. Vi er glade og takknemlige for at de hadde mulighet til å være sammen med oss disse dagene!
Se flere bilder her.

Dansegruppa Shalom på Hvittingfoss 

Nyhetsbrev, sommeren 2013
Nyhetsbrev, sommeren 2013
For snart 3 år siden var ble det startet en dansegruppe i Metodistkirken i Hvittingfoss. En av lederne der er Amalie Lindsholm som var med på årets påskeleir i Zimbabwe. De andre i gruppen hadde dramastykke i kirken med sang og dans hvor de gikk gjennom påskefortellingen. Stykket varte i 1 time og 15 min, og lederen Synnøve, mor til Amalie, forteller at alle som er med nå kjenner hele påskeevangeliet veldig, veldig godt. De som så stykket var både imponert og beveget; det var en stor opplevelse. Det er 18 stykker som er med, og de er fra 3 – 43 år gamle! Målet er at barna og ungdommene skal kjenne gleden av å danse for Gud, og gjennom dansen evangelisere. Synnøve sier: Det viktigste vi gjør i dansegruppen er bønnestunden. Mitt ønske er at det skal bli naturlig for dem å legge alt over til Ham først, og bli utrustet for det som møter dem i livet.
Amalie var altså ikke med i år – hun var i Zimbabwe og da ungdommene besøkte Barnehjemmet på Old Mutare ble hun (som alle!) sterkt berørt og engasjert. Da hun kom hjem og fortalte om
opplevelsene sine, ønsket Shalom at overskuddet av påske-forestillingen skulle gå til barna på barnehjemmet! Hjertelig takk for 2000 kroner!

Velkommen, Øyvind Aske! 

Nyhetsbrev, sommeren 2013
Nyhetsbrev, sommeren 2013
I august begynner Øyvind Aske som misjonssekretær. Etter mange år i prestetjeneste, er han klar for nye oppgaver og det blir fulltidstjeneste i misjonen – igjen!
For han er ikke ukjent med dette arbeidet. Tidlig på 80 tallet var han misjonær i Liberia. Han var på Gbason Town langt inne i bushen i Sinoe county – og hadde ansvar for jordbruksarbeidet. Der var det klinikk og omfattende distrikts helsearbeid, skole og altså jordbruk. Kirken var en viktig del av livet for alle – og så var det gruppemøter hjemme hos folk i de omkringliggende landsbyene. Dette var Øyvind aktivt med på. For et par år siden var han tilbake i Liberia i 6 måneder både for å samarbeide med Evangeliseringsrådet i Metodistkirken og for å studere Afrikansk Teologi - som ble grunnlaget for nylig innlevert masteroppgave. Han har god bakgrunn og erfaring for nå å overta ansvaret for misjonsarbeidet i kirken vår. Vi ønsker hjertelig velkommen til samarbeid!

Les mer om Øyvind her.
 

Vi ønsker alle en varm og velsignet sommer!

Nyhetsbrev, sommeren 2013

Nyhetsbrev, sommeren 2013

Nyhetsbrev, sommeren 2013
 
 
Ønsker du å redigere din påmelding til nyhetsbrevet (f.eks endre adresse), klikk her | Meld deg av nyhetsbrevet

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone