Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Nyhetsbrev, høsten 2013

Forster, Anne Ng
14.10.2013

Nyhetsbrev, høsten 2013
Har du problemer med å lese nyhetsbrevet, klikk her for å lese webversjonen

Nyhetsbrev, høsten 2013

Høsten er her, i følge kalenderen, men i stor deler av landet kan vi glede oss over temperaturer som tilhører forrige årstid!
Vi nyter denne fargerike tiden!

Nyhetsbrev, høsten 2013


Varm i trøya - varm i hjertet; en hilsen fra misjonssekretæren 

Nyhetsbrev, høsten 2013
Nyhetsbrev, høsten 2013I forbindelse med utsendelsen av nyhetsbrevet benytter jeg anledningen til å ønske alle våre misjonsvenner en god høst. Misjon er Guds hjerteslag. Helt siden disiplene fikk oppdraget om å bringe evangeliet om den oppstandne Jesus ut til jordens ender har millioner av kristne sett dette som sitt ansvar. Takket være alle disse kjenner du og jeg i dag Jesus som vår frelser. Jeg føler at jeg etter vel to måneder inn i arbeidet som misjonssekretær har begynt å bli varm i trøya. Men om trøya er varm gjør jo denne jobben at hjertet blir enda varmere. Går det an å få en mer meningsfull jobb enn å bringe Guds kjærlighet ut til folk, fjern og nær? Oppdraget med å bringe Guds kjærlighet ut er et ansvar vi deler med alle kirkesamfunn.
I metodistkirken understreker vi at Guds kjærlighet utføres både i ord og i handling. Det går ikke an å skille disse sidene ved misjon, de hører sammen i en holistisk enhet. Ved vår forkynnelse om frelse i Jesus Kristus møter vi menneskers åndelige behov. Ved våre handlinger møter vi menneskers timelige og fysiske behov. På denne måten respekterer vi hele mennesket.  
Misjon er vårt felles ansvar! Gud har gjort det mulig for oss å nå ut med det han har gitt oss av ressurser. Takk for din innsats, for tid, for bønner og for penger. Jeg og vi på misjonskontoret ser fram til å samarbeide med deg og din menighet om misjonens store sak. Målet er enda flere varme hjerter – både ute og hjemme.

Les mer her
 

Takk for sommergaven - 114.000 kroner

Nyhetsbrev, høsten 2013
Nyhetsbrev, høsten 2013Vi ønsker å takke alle som har bidratt med en sommergave til misjonen. Vi har fått inn 114.000 kroner; en fantastisk sum, som vil være med på å gi mange mennesker et bedre liv! TAKK for stor giverglede!
Hvert år åpner vi for at våre støttespillere kan gi en sommergave til Metodistkirkens misjonsarbeid. Disse pengene gjør det mulig for oss med større sikkerhet å love langsiktig støtte til ulike prosjekter.

 

Stor aktivitet i Sierra Leone  

Nyhetsbrev, høsten 2013
Nyhetsbrev, høsten 2013I september måned reiste nesten hele misjonskontoret til Sierra Leone. Anne, Tove og Øyvind: Anne er bistandskonsulent, Tove er utgående misjonssekretær og Øyvind er den nye. Vi gjorde flere ting i Sierra Leone, blant annet besøkte vi lokale prosjekter. Vi har til sammen seks så langt, vi besøkte tre.
Det første var et sanitæranlegg i Yonibana. Denne landsbyen hadde opplevd at en gammel latrine hadde kollapset og at en kvinne med nød og neppe hadde berget seg unna sammenrasingen. Med over 5 000 innbyggere var det nok på høy tid at landsbyen fikk litt mer ordnede forhold. Hittil hadde hygienen vært både dårlig og direkte farlig med utbrudd av sykdommer. I Sierra Leone er det et godt samarbeid mellom kristne og muslimer. I enkelte familier er de til og med gift med hverandre, da går de i moskeen på fredag og i kirken på søndag. Nå står de sammen om å satse på latriner…  
I Moyollo har de gjort en annen prioritering. Her satser landsbyen på jordbruk. Siden Moyollo ligger midt i kjerneområdet for borgerkrigen ble landsbyen hardt rammet. Landsbybefolkningen valgte jordbruk som sin vei ut av bakevja og inn i framtiden. Med avkastningen fra jordbruket vil de betale for målene de har satt seg: rismølle, tørkegulv og lagerhus. Dyrking av ris og peanøtter er noe de kan, og med litt hjelp mener de at de kan klare utfordringen.
Tidlig på ettermiddagen nådde vi fram til Lungi. Dette lokalsamfunnet har søkt CELAD om hjelp til å bygge et skolebygg. Veien vi kjørte på inn til landsbyen var som en kjerrevei. Den var flere km lang og bandt Lungi sammen med nabolandsbyen. Det var denne veien småbarna nå gikk hvis de ville ha noe mer enn tre års skolegang. Den nye skolen blir et moderne betongbygg med plass til en komplett barneskole med plass til de seks første klassetrinnene. Når den er på plass vil regjeringen sørge for bofaste lærere.                
Les mer her

Biskop Innis på besøk i Norge

Nyhetsbrev, høsten 2013
Nyhetsbrev, høsten 2013 Det er ikke så ofte vi har biskopsbesøk fra Afrika til Norge. Det går som regel noen år mellom hver gang. Denne gangen var til og med Irene Innis med! Hva skjer under et biskopsmøte? Det er faktisk ikke så rent lite.
Biskopen er jo ikke i Norge på ferie, det blir utført ganske mye viktig arbeid underveis i form av avtaler og relasjonsbygging. Ikke minst er det mye arbeid å tilrettelegge for besøket. Dessuten er det et stort ansvar å sørge for at biskopsparet har det bra under oppholdet. Lørdag ettermiddag ble det åpen Liberiafest i Akersbakken hvor biskop-paret fikk gi sin hilsen og treffe misjonsinteresserte metodister fra fjern og nær. Det var Tove Odlands gode håndverk som gjorde at besøket ble en stor suksess.
Les mer om oppholdet her og her
 

Vi minnes Åsta Eriksson med glede (10.10.2007)

Nyhetsbrev, høsten 2013
Nyhetsbrev, høsten 2013Tiligere misjonær Åsta Elisabeth Eriksson døde fredfullt 3 juli. Hun ble 91 år gammel. En spesiell kvinne er gått bort. Verden er fattigere uten henne.
På bildet er hun sammen med biskop E. Nhiwatiwa fra Zimbabwe, bildet ble tatt i 2009.
Hele hennes liv var preget av tjenestevillighet både lokalt og internasjonalt. I 1948 reiste hun og hennes mann Kåre til Zimbabwe. De tjenestegjorde flere steder og i ulike posisjoner i de 30 årene de var misjonærer. Åsta eide storheten i sitt sinn og sitt vesen og ble derfor et naturlig samlingspunkt. Hennes varme, omsorg, vennlighet og kjærlighet vil leve videre. Hun døde mett av dager, men savnet etter henne vil i mange, mange år være stort og merkbart både for hennes nære familie og for alle oss som fikk møte henne.
Det er med sorg og takknemlighet vi lyser fred over Åstas gode, sterke og vennlige minne.
Les hele minneordet her.
 

Timoteusopplæring i Litauen 

Nyhetsbrev, høsten 2013
Nyhetsbrev, høsten 2013Ett av fokusområdene for Metodistkirken i Litauen er barn og ungdom. Ved hjelp fra Metodistkirkens Barne- og ungdomsforbund i Norge, har Metodistkirken i Litauen startet Timoteus lederskole.
Frøydis Grinna, Inger og Harald Olsen var sammen med ledere fra kirken i Litauen, samlet en helg i juni, til den første av tre samlinger. Det var 13 ungdommer som deltok på den første lederskolen.
 
Vær med i forbønn for dette viktige arbeidet i Litauen!
Les mer her
 

Hver menighet - sitt prosjekt (10.10.2007)

Nyhetsbrev, høsten 2013
Nyhetsbrev, høsten 2013Mange av våre menigheter har nå sitt eget misjonsprosjekt! De fleste prosjektene er Partnership in Development-prosjekter i Liberia, Sierra Leone eller Zimbabwe, mens noen menigheter har ønsket å støtte prosjekter i Litauen. Engasjementet fra menighetene er med på å gjøre misjonsarbeidet synlig og levende i kirken vår. Det skaper et felleskap preget av gjensidig omsorg, – solidaritet og – bønneansvar. Misjonsprosjektene til menighetene gir mange mennesker et bedre liv, både hjemme og ute! Vi gleder oss over dette samarbeidet med menighetene! Vi fryder oss over den entusiasmen og iveren dere viser, og over det fellesskapet vi alle deler med dem ute som drar direkte nytte av prosjektene. En stor glede ved dette er også at befolkningen i landsbyene hvor prosjektene er, kjenner til menighetene som støtter dem, og er i forbønn for sine støttespillere!
Ønsker din menighet et eget prosjekt? Ta kontakt med oss, så finner vi et prosjekt som passer for dere!
 

Kompetanseseminar i Zimbabwe 

Nyhetsbrev, høsten 2013
Nyhetsbrev, høsten 2013Hvert år samles samarbeidspartnere fra Zimbabwe, Liberia, Sierra Leone og Norge til et kompetanseseminar. I midten av oktober i år møtes vi i Zimbabwe, hvor Lloyd Nyarota og Gelly Miti er ansvarlig for opplegget.
Temaet for årets seminar er "In partnership to achieve Discipleship, Community Development and Christian unity". I løpet av dagene seminaret varer får vi anledning til å oppdateres om arbeidet i de forskjellige land og dele erfaringer fra Partnership in Development-programmene. Vi skal også få være med å se en del av Chabadzas prosjekter. Fra Norge reiser Øyvind Aske, Tove Odland, Torill Langbråthen, Roar Fotland og Anne Ng Forster.
Bildet er fra kompetanseseminaret som ble holdt i Oslo i fjor.

Ny verkstedbil på Nyadire (10.10.2007)

Nyhetsbrev, høsten 2013
Nyhetsbrev, høsten 2013

Nå er også verkstedet på Nyadire tilbake på veien! Som en del av Ambulanse-prosjektet, i tillegg til budsjetterte midler, har verkstedet på Nyadire blitt utstyrt med en "ny" bruktbil; en Toyota Hi Lux fra 2007!
Til alles store glede er den "nye" bilen er allerede på plass i verkstedet, og med lav kilometerstand vil den gjøre tjeneste i mange år framover! Dette betyr at vedlikeholdsteamet igjen kan bidra med sin kompetanse også til andre misjonsstasjoner, nå som de er mobile med en god bil!
 

Her kan du gi en høstgave til misjonen 

Nyhetsbrev, høsten 2013
Nyhetsbrev, høsten 2013Vi vet at mange ønsker å støtte arbeidet vårt, og dette er vi veldig takknemlige for!  I papirutgaven som sendes ut av dette nyhetsbrevet sender vi med en giro for de som ønsker å gi en høstgave til misjonen.
Dere som får nyhetsbrev på e-post har selvfølgelig også mulighet til å gi en gave! Gaven kan gis på flere måter; enten ved å klikke seg inn på denne siden: Her kan du gi din gave!, eller ved å betale inn ønsket beløp med giro til kontonummer 3000 13 88084. Adresse: Metodistkirkens Misjonsselskap, Postboks 2744 St.Hanshaugen, 0131 Oslo. Merk da giroen med hva beløpet gjelder. Som giver til Metodistkirkens Misjonsselskap får du skattefradrag for gaver til frivillige organisasjoner. Vil du vite mer om dette, finnes all informasjon i linken under.
Takk til alle misjonsvenner for forbønn og giverglede!

Skattefradrag på gaver

Det blir jul i år også... 

Nyhetsbrev, høsten 2013
Nyhetsbrev, høsten 2013Selv om det enda er en stund til jul, er det lurt å begynne og planlegge gaver allerede nå! Metodistkirkens Misjonsselskap har i flere år gitt mulighet for å gi alternative gaver.
Det er så mange av oss som har "alt", men vi liker likevel å bli husket og tenkt på. Derfor er det hyggelig å kunne få, - og gi, en meningsfull gave ved at noen som virkelig trenger det blir den egentlige mottakeren! Vi håper at mange vil finne glede i å gi bort en gave med håp og framtid til jul, og gjerne også til andre høytider og merkedager. I år tilbyr vi disse gavekortene: - Mat til foreldreløse barn i Zimbabwe, -Takplater/sement til kirkebygg i Liberia eller Zimbabwe, - Leker eller kopp/tallerken til barn på barnehjemmet Home of Hope i Zimbabwe, - Lys om kvelden til barnelandsby i Liberia, - Skolestoler til barn i Liberia.
Gavekort og "bruksanvisning" finner du her.
 
 

 Det lille du og jeg kan gjøre,
det blir til sammen stort.
Problemene de bare øker,
så vi må handle fort.
Det vi har gjort mot èn av
disse stakkars små,
d`er det som virk`lig teller,
så vi kjenner at vi må.

Ingen kan hjelpe alle
men alle kan hjelpe noen.
La dette ropet gjalle:
Lev i håpet, lev i troen.
Ingen kan hjelpe alle,
alle kan hjelpe noen.
Arnold Børud

Vi ønsker alle en fortsatt god og velsignet høst!

Nyhetsbrev, høsten 2013

Nyhetsbrev, høsten 2013

Nyhetsbrev, høsten 2013
Ønsker du å redigere din påmelding til nyhetsbrevet (f.eks endre adresse), klikk her | Meld deg av nyhetsbrevet

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone