Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Nyhetsbrev, julen 2013

Forster, Anne Ng
13.12.2013

Nyhetsbrev, julen 2013
Har du problemer med å lese nyhetsbrevet, klikk her for å lese webversjonen

 Nyhetsbrev, julen 2013

Som vanlig sender vi ut nyhetsbrevet elektronisk, i tillegg til at mange har fått det som en hilsen i posten. Dette er fordi at den elektroniske utgaven har lenker til mange av artiklene i sin helhet, med mer informasjon og flere bilder.
***


Vi er alle kalt til å dele det vi har fått fra Gud
Med alle jordens folk og land,
respektfullt og med forståelse for kultur og mangfold.
Kort sagt, kirken er kalt til misjon på Jesu Kristi vis.
Ikke mer – ikke mindre.
                                               (Eugen L. Stockwell)

Nyhetsbrev, julen 2013

 

Julegaven til misjonen, 2013 

Nyhetsbrev, julen 2013
Nyhetsbrev, julen 2013
I år gir vi deg igjen muligheten til å gi en julegave til misjonen! Denne tradisjonsrike gaven vil gå til dem som trenger det mest, der behovet er størst.
Med papirversjonen av dette nyhetsbrevet følger en giro med påført KID-nummer. Ved å bruke dette KID-nummeret får du skattefradrag på gavene. Gi din julegave til konto 3000.13.88084, og merk betalingen: "Julegave til misjonen, 2013". Eller gå inn på hjemmesiden vår og gi din gave der.

 

Julehilsen fra Chabadza

Nyhetsbrev, julen 2013
Nyhetsbrev, julen 2013Lloyd Nyarota og Gelly Miti på Chabadzakontoret ønsker alle menigheter og støttespillere en riktig god jul! De er takknemlige for fellesskapet og støtten de, og mange lokalsamfunn i Zimbabwe, har gjennom misjonsprosjektene i menighetene i Norge! Chabadza Community Development programme er Partnership in Development programmet vårt i Zimbabwe.
Som Chabadza-stab og programpartnere er vi fast bestemte på å være Guds redskap for å bidra til fred, sannhet og rettferdighet i Zimbabwe, på en bærekraftig måte, ved å styrke lokalsamfunnene til å jobbe for seg selv og sin egen utvikling. Det vil være stor endring i de landsbyene Chabadza har sine utviklingsprogram. Utdanning og helse er nøkkelen til utvikling, særlig i den tredje verden. Mens vi forbereder advent og Guds gave til verden, ber vi om at vi får fortsette vårt arbeid for å gi lokalsamfunn den gaven som ligger i å få et bedre liv, utdanning og helse.
Vi oppfordrer alle til å bli med på Chabadza! Gud velsigne oss alle!
Gledelig jul og et godt og velsignet 2014

Les hele julebrevet her

Julehilsen fra Litauen

Nyhetsbrev, julen 2013
Nyhetsbrev, julen 2013
I menigheten i Eiguliai her i Kaunas skal vi på tredje året samles til juleverksted med mange ulike aktiviteter, julegrøt med mandel og få høre historien om Skomakeren skrevet av Leo Tolstoj.
Et av høydepunktene denne høsten var å få komme tilbake til Familiesenteret i Kiev, møte alle familiene og ungdommene vi arbeidet sammen med mens vi bodde i Kiev, og dele historier, tanker og opplevelser med dem – mimre om de flotte leirene vi hadde sammen med Norge, om alle turene vi hadde og om alt det andre positive som hadde skjedd i tiden vi var sammen. Juleevangeliet om Jesus som ble født i en stall og ble verdens Frelser ble levende for oss i Kiev i oktober. Nå når vi er på veg inn i julehøytiden, når vi skal feire Jesu fødsel og minnes hva han har gjort for oss – blir vi også minnet på at det er vi som er Jesu hender og føtter i dag, det er vi som skal få være med på å spre Jesu kjærlighet videre. Det er det, det handler om! Velsignet adventstid og julehøytid til dere alle og takk for at dere omslutter oss med bønn!

Les hele julebrevet her

Misjonsprosjekter til menighetene

Nyhetsbrev, julen 2013
Nyhetsbrev, julen 2013Vi gleder oss over et entusiastisk engasjement rundt misjonsprosjektene i menighetene! Til nå har 43 prosjekter fått støtte fra ulike grupper eller menigheter her hjemme, og av disse, er 19 prosjekter allerede ferdigstilte.
- Og når en menighet er ferdig med sitt prosjekt, er de raske med å komme med ønske om et nytt prosjekt; mange har begynt på prosjekt 2 og noen har til og med fått utdelt prosjekt 3! Vi får gledelige tilbakemeldinger om at misjonsprosjektene styrker egen menighet. Å arbeide sammen om et felles mål, gir en samhørighet på tvers av grupper og generasjoner. Vi vet at det også gir en samhørighet på tvers av kulturer og landegrenser, da lokalbefolkningen i de ulike landsbyene vet om sine støttespillere i Norge, og ber for dem, på samme måte som mange av våre menigheter også ber for sine prosjekter og enkeltmennesker i landsbyene.

Regina fra Mutambara, et av våre fadderbarn

Nyhetsbrev, julen 2013
Nyhetsbrev, julen 2013På Mutambara i Zimbabwe har Metodistkirkens Misjonsselskap det største fadderprogrammet sitt. 170 barn har faddere i Norge, og flere nye barn skal få faddere i nær framtid. De fleste barna som støttes gjennom dette programmet har mistet den ene, eller begge, foreldrene sine i HIV/AIDS. Noen av barna har andre utfordringer i tillegg.
Regina er et av disse barna; hun er ei blind jente på 13 år. Mamma'n hennes er død, og pappa'n forlot dem da han oppdaget at Regina var blind. I ferier reiser Regina til en tante i Mutare, men ellers bor hun på internatet på Mutambara. Her bor hun på et rom med 4-5 jenter. Det hun liker aller best på skolen, er matematikk! Også synes hun det er veldig kjekt å skrive på de spesielle skrivemaskinene med blindeskrift, som er kommet fra Norge. Regina har ikke så mange venner – men hun har en bestevenninne som heter Kimbali. De er ikke så ofte sammen som de kunne ønske – Kimbali kan se og hun bor hjemme hos familien sin, ikke på internatet. Det de liker best å gjøre når de er sammen, det er å lese bøker. Da leser Kimbali høyt for Regina.
Regina ønsker å hilse til dem som støtter henne, og takke – hun vet at livet hennes ikke ville være lett om hun ikke hadde fått støtte til skolegang, skoleuniform og andre ting. Hun har hatt et tøft liv, hun er nokså alene i verden selv om det er mange rundt henne på skolen og i kirken. Hun er glad og takknemlig for at det er noen langt borte som har et hjerte og en omsorg for at hun skal få et bedre liv, og muligheter til et skikkelig liv.

Les mer om møtet mellom Regina og Tove Odland her
 

Pensjoneringsfest for Reidun Refsdal

Nyhetsbrev, julen 2013
Nyhetsbrev, julen 2013Etter 36 år som misjonær i India, gikk Reidun Refsdal offiselt av med pensjon nå i oktober. Dette skal selvfølgelig markeres på skikkelig vis, og de som ønsker å være med og takke Reidun for hennes trofaste tjeneste gjennom mange år, er hjertelig velkommen til pensjoneringsfest lørdag den 15. februar 2014.
Markeringen vil finne sted i Grünerløkka metodistkirke, lørdag den 15. februar, fra kl.16-19. De som ønsker å være med på feiringen av Reidun, må melde seg på til misjonskontoret, tlf. 23 33 27 00, eller misjonsselskapet@metodistkirken.no  innen 7. februar 2014.
Velkommen!
 

Takk for høstgaven, 11500 kroner! 

Nyhetsbrev, julen 2013
Nyhetsbrev, julen 2013I høst introduserte vi en ny mulighet for å gi en gave til misjonen. En praksis vi håper vil bli en god tradisjon, på linje med sommergaven og julegaven til misjonen, nemlig høstgaven!
Høstgaven, som skal brukes som frie midler der det trengs mest, ble i år på 11.500 kroner, og vi takker alle som har gitt sitt bidrag til dette! Pengene vil være med på å gi mange av våre medmennesker et bedre liv!
Vi takker for omsorg og nestekjærlighet!

Minneord over Liv Larsen

Nyhetsbrev, julen 2013
Nyhetsbrev, julen 2013Liv Larsen døde 10. oktober, 90 år gammel. Hun var i 20 år misjonær i Algerie. Etter sin misjonærtjeneste hadde hun mange oppgaver og viktige stillinger i Norge. Det er med glede vi minnes hennes engasjerte liv og tjeneste.
I over 20 år var Liv Larsen misjonær i Algerie. Liv måtte forlate sitt kjære Algerie da landet ikke lenger ønsket kristent arbeid eller engasjement der. Hun fortsatte å ha kontakt med mange av jentene som hun hadde vært mor for. Hun hadde et åpent og raust hjem, det var latter og humør rundt bordet i tillegg til gode råd og god veiledning. Etter at hun kom tilbake til Norge i 1974, var hun kurator ved Oslo og Akershus vernelag, sosialkonsulent ved Det norske Flyktningeråd og siden sekretariatsleder i Rådet for internasjonale adopsjoner under Sosialdepartementet. Hun var også medlem av NORADs styre som representant for Norges Frikirkeråd, dessuten styremedlem i Kirkens Nødhjelp. I perioden 1984-1990 var hun medlem av Metodistkirkens Hovedstyre – de siste 3 årene som første kvinnelige leder. Vi minnes Liv Larsen som en aktiv og sterk kvinne som har satt spor etter seg der hun har virket. Kanskje aller best husker vi det gode smilet hennes! Hun var vidsynt og hennes tro var grunnfestet i kirkens sosiale bekjennelse. I stor takknemlighet lyser vi fred over hennes minne!

Liv Larsen ble bisatt den 22. oktober fra Stalsberghagen kapell på Strømmen og det var tilsynsmann Steinar Hjerpseth som forettet i bisettelsen.

Les hele minneordet her.

Kirken på Mutambara

Nyhetsbrev, julen 2013
Nyhetsbrev, julen 2013
Rett ovenfor den gamle kirken på Mutambara, der hvor både Ragnhild Sand og familien Eriksson har gått til gudstjeneste, og hvor Kaare Eriksson har prekt flere ganger, bygges det nå en ny kirke.
Den nye kirken har nå kommet til «roof-level» eller til takhøyde. Det betyr at grunnmuren og betonggulvet er ferdig og at mursteinsveggene er ferdigbygd. Neste byggefase er nå taket. Vi ble alle slått av størrelsen på den halvferdige kirken, den er diger som en katedral! Pastor Amos er mektig stolt av det nye bygget men han klør seg litt i hodet og lurer på hvor pengene til taket skal komme fra. Den gamle kirken er også stor, men har vist seg for liten. Internatskolen på Mutambara har hundrevis av elever. Når disse skal til kirken om søndagene blir det for liten plass. Dermed får vi være med på å gi vårt bidrag gjennom vår alternative julegave til at taket kommer på plass.

Vi minner om alternative gaver

Nyhetsbrev, julen 2013
Nyhetsbrev, julen 2013Det er så mange av oss som har "alt", men vi liker likevel å bli husket og tenkt på. Derfor er det hyggelig å kunne få, - og gi, en meningsfull gave ved at noen som virkelig trenger det blir den egentlige mottakeren! Vi håper at mange vil finne glede i å gi bort en gave med håp og framtid til jul, og gjerne også til andre høytider og merkedager. I år tilbyr vi disse gavekortene: - Mat til foreldreløse barn i Zimbabwe, -Takplater/sement til kirkebygg på Mutambara, Zimbabwe, - Leker eller kopp/tallerken til barn på barnehjemmet Home of Hope i Zimbabwe, - Lys om kvelden til barnelandsby i Liberia, - Skolestoler til barn i Liberia.
Gavekort og framgangsmåte finner du her.
 
***
Allmektige Gud,
kall din kirke til å bli et vitnesbyrd
 
om din forsonende kjærlighet i Kristus;
hjelp oss så vi kan feire den gode nyheten om din nåde
 
at alle må kjenne til gleden ved din frelse
ved Jesus Kristus vår Herre
 
som lever og regjerer med deg og Den Hellige Ånd,
én Gud, fra evighet til evighet
 
AMEN

 

                                               (Bønner og meditasjoner fra kilder utenfor oss selv)
 
Nyhetsbrev, julen 2013

Vi ønsker alle våre misjonsvenner
en fredfull julehøytid og et velsignet 2014!Nyhetsbrev, julen 2013
Nyhetsbrev, julen 2013
Nyhetsbrev, julen 2013
 
Ønsker du å redigere din påmelding til nyhetsbrevet (f.eks endre adresse), klikk her | Meld deg av nyhetsbrevet

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap

St. Olavs gate 28

0166 OSLO

 

 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone